contact 0722 782 625
   
 

Top 5 magicieni ai istoriei ce ne-au făcut inimile să tresară

Mă încântă să privesc la cei mai mari iluzioniști ai lumii și asta mă motivează să ajung unul dintre cei mai buni iluzioniști ai României. Este bine ca în orice profesie lucrezi să privești cu admirație la profesioniștii domeniului și să te motivezi să ajungi ca idolii să-ți ajungă colegi.

Așa că te invit să citești povești fascinante despre cei 5 iluzioniști din topul meu:

 

1. Harry Houdini
Houdini a ajuns remarcat datorită numerelor sale incredibile de evadare ce sfidau moartea. El a ajuns să evadeze din lanțuri, cătușe și până la cabluri și funii atârnate de zgârie nori. Unul din trucurile de iluzionism memorabile este acela când a reușit să facă să dispară un elefant cu tot cu dresorul lui de pe scena Hipodromului din New York. Așa-i că e fascinant?

Un alt număr memorabil a fost cel în care încerca să se elibereze dintr-o cămașă de forță, în timp ce era suspendat de glezne de la înălțimea unor clădiri înalte. Houdini a murit în ziua de Halloween, pe data de 31 octombrie 1926, la vârsta de 52 de ani din cauza unei apendicite. Ce înțelegem de aici? Că trebuie să avem grijă cu apendicele. 🙂

Știai că Houdini s-a oferit voluntar să lupte pentru America, în timpul Primului Razboi Mondial, dar a fost respins din cauza vârstei sale? Atunci avea 44 de ani.

stiati-ca-harry-houdini

 

2. Jean Eugène Robert-Houdin
Născut în Franța, Robert a rămas fascinat de magie din greșeală pentru că îl loc de a primi coletul cu cărțile solicitate, a primit un alt colet cu cărți de magie. A fost un mare magician și a rămas în istorie numit drept „Tatăl magiei moderne”.

Înaintea lui, magicienii făceau spectacole în piețe și târguri, el a fost primul ce a oferit spectacole fascinante publicului larg într-un cadru mai formal precum teatre sau petreceri private. De asemenea, acesta a ales să poarte haine formale precum costum pentru că nu e potrivit să faci artă în trening. Tu ce părere ai?

MTE5NDg0MDU1MDAyNTE0OTU5

 

3. Siegfried și Roy
Siegfried și Roy sunt doi foști artiști iluzioniști germano-americani care au devenit cunoscuți prin spectacolele lor cu lei albi și tigrii albi. Cei doi au jucat în aproximativ 5750 de spectacole, iar numerele de magie s-au oprit pe 3 octombrie 2003, (ziua de naștere a lui Roy), după ce acesta a fost grav rănit de Montecore, un tigru care participa la un număr în spectacol.

Sigfried-Roy1

 

4. Doug Henning
Doug Henning de origine canadiana a fost un excepțional magician, iluzionist și politician. Primul său spectacol a fost realizat la vârsta de 14 ani la petrecerea de ziua unui prieten, urmând ca mai apoi să devină un mare magician ce va bucura suflete și va aduce zâmbete.

DougHenning

 

5. David Copperfield
Și nu, nu vorbesc de David Copperfield al lui Charles Dickens. Vorbesc despre acel David Copperfield care a reușit să facă să dispară faimoasa Statuie a Libertății. Așa-i că pare incredibil?

David Copperfield a vândut, până acum, peste 40 milioane de bilete la spectacolele sale și a avut încasări ce au depășit 4 miliarde de dolari, mai mult decât oricare alt iluzonist din istorie. În plus, știai că în ciudat titulaturii sale de magician nu a participat niciodată la un concurs de magie? Asta pentru că nu avea cu cine să se întreacă pentru că era cel mai bun magician al timpurilor sale. Și mai știai că uneori lucrează și 2 ani la un număr sau oricât este necesar pentru ca acesta să iasă perfect?

David-Copperfield

 

Ți-a plăcut articolul? Arată-le și prietenilor!

Adauga comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi vizibila public. Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

nume *

website

comentariu *

| contacteaza-ma
 
 

inscrie-te la newsletter si
primesti GRATUIT 4 trucuri
pe care sa le prezinti prietenilor

Poti alunga plictiseala in grupul tau de prieteni sau poti sparge gheata la o petrecere !

Succes magic!

nume *
prenume *
data de nastere
e-mail *
doresc sa ma inscriu la newsletter *