contact 0722 782 625
   
 

Magia dorintei

Sursa video

Am fost invitat zilele trecute la o intalnire a tinerilor oameni de afaceri din Bacau. Evenimentul a fost propus si organizat de Junior Chamber International Bacau, la care au luat parte peste 80 de antreprenori din diverse ramuri de activitate.
Am intalnit acolo o doamna care mi-a povestit ceva ce i se intampla foarte des. Imi spunea ca sunt momente in care isi doreste sa faca ceva, ajunge sa planifice dar dupa ce impartaseste cu mai multa lume dorinta ei, lucrurile incep sa se strice, nu ajung sa capete o finalitate. Ajunge pana in stadiul in care abandoneaza proiectul pe care si l-a facut si nu intelege de ce se intampla acest lucru. Ce o supara mai tare era ca acest lucru se intampla atat de des incat, chiar daca nu e o fire superstitioasa, ajunge sa creada ca, daca isi anunta planurile celor din jurul ei, acestea nu se vor mai finaliza.
Ti se pare cunoscut sentimentul? Atunci ai motive sa citesti mai departe.

Va intrebati probabil de ce am ales sa scriu despre acest subiect… Ei bine, si mie mi s-a intamplat multa vreme acest lucru si am ajuns la o concluzie pe care v-o voi impartasi in cele ce urmeaza:

O superstitie? NUU!!!
Exista o explicatie? Eu cred ca da.

Dupa parerea mea, atunci cand iti pui o dorinta, deschizi un proces in mintea ta, ca un fel de fisier. Daca dorinta este una pe care sa o simti ca fiind importanta, aceasta va crea o tensiune interioara, exact ca si cum ai umfla un balon. Din momentul in care povestesti despre dorinta ta, ea nu va disparea, dar vei slabi tensiunea de care iti vorbeam, exact ca si cum acel balon ar fi intepat cu un ac in mai multre locuri, pana acesta se desumfla sau se sparge. Dorinta ramane, dar dispare tensiunea care este motorul entuziasmului. In concluzie: dispare tensiunea, automat dispare puterea entuziasmului care te facea atat de bucuros atunci cand te vedeai cu ochii minti cu proiectul realizat.

Adauga comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi vizibila public. Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

nume *

website

comentariu *

| contacteaza-ma
 
 

inscrie-te la newsletter si
primesti GRATUIT 4 trucuri
pe care sa le prezinti prietenilor

Poti alunga plictiseala in grupul tau de prieteni sau poti sparge gheata la o petrecere !

Succes magic!

nume *
prenume *
data de nastere
e-mail *
doresc sa ma inscriu la newsletter *